___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Цветелина е родена в южния български град Петрич на 31.07.1976 год. Веднага след нейното раждане семейството се премества да живее в град Варна. В този красив морски град преминава детството на бъдещата певица. Цветелина е четвъртото дете от многодетното семейство. Има две по-големи сестри - Валя и Нина (певицата Екстра Нина) идвамабратя- по-големия Янек, а по-малкия и от нея - Добромир. Нейните родители Елена и Георги Добреви са дейци на самодейни състави за български фолклор в града и това повлиява за по-нататъшното развитие в областта на музиката на Цветелина.

Любовтакъмнароднитепесниитанци отвеждат Цвети в детски танцов ансамбъл "Китка цвете", където художествен ръководител е Йордан Илиев. Стозиансамбълсаипървите изяви и телевизионни участия. Същевременно посещава уроци по солфеж и народно пеене подготвяйки се за кандидатстване в музикално училище. След завършване на седми клас в училище "П.К. Яворов" - гр. Варна Цвети е приета в музикална паралелка на училище "Екзарх Йосиф" - гр. Разград, където преминават следващите пет години, изучавайки специалността Народно пеене.

След завършване на музикалното училище тя се завръща във Варна, където работи с няколко музикални формации, а също така и няколко месеца вансамбъл"Обреди".

Случайността отвежда Цвети в студиото на "Payner", където отива да запише четири песни за участие в сборна формация "Андромеда". По време на записите тонрежисьора Ленко Драганов забелязва таланта й и решава, че в нея има потенциал и не след дълго се стига до подписване на договор с музикална компания "Payner". Започва подготовката на нейния първи самостоятелен албум "Смених любовта за песента" (1997).

Още от самото начало залага на свой собствен стил. Репертоарът й се състои предимно от авторски песни. За кратко време парчетата се превръщат в тотални хитове и запленява сърцата на всички слушатели на тази музика. Цяла България пее "Сто Мерцедеса" и "Смених любовта за песента".

Последва втори самостоятелен албум "Цвете да съм" (1998). Цветелина е първият поп-фолк изпълнител, който смесва стила с денс. Тотални хитове от втория албум стават баладата "Сбогуване", "Любовта е клетка", "Ветрове в главата" и заглавната. Участва в няколко сборни продукции на "Payner", сред които проекта на орк. "Канарите" "Ние Българите" с песента "Марийо, Марийке".

На първия национален фестивал за нова авторска песен "Тракия Фолк" провел се в гр. Стара Закора през 1999 год. Цветелина единодушно печели Първа награда на журито с песента "Ето ме" по музика и текст на Митко Митев и аранжимент на Пламен Велинов. Същата година третия й албум "Здраве да е" (1999) енаграденза"Албум на годината" от списание "Нов Фолк" ирадио"Сигнал+". Песента "Няма 6-5" от същия албум е избрана за "Хит на годината" от слушателите на радио "Ритмо" и радио "Мила".

 

         

През 2000 година Цветелина отново печели "Първа награда" на журито на фестивала "Тракия Фолк" с песента "Отиваш си" по музика на Орхан Мурад, текст на Надежда Захариева и аранжимент на Максим Горанов. На фестивала "Пирин Фолк" през същата година "цветето на фолка" оставя без дъх препълнения летен театър в гр. Сандански с изпълнението си на песента "Ранена душа" по музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст на Катя Кирянова и съвсем заслужено печели "Първа награда на публиката" и "Награда за трето място" на журито.

С песните от четвъртия си самостоятелен албум "Няма да е все така" (2000) Цветелина също постига огромен успех, доказателство за което са многобройните й концерти и участия в страната. Други хитове от този албум са "Не вярвам", "Лято ли е" и "Прави се на перде".

Междувременно изтича петгодишния договор на певицата с "Payner" итярешавадапрекрати работа с компанията. През следващите няколко месеца сама подготвя петия си самостоятелен албум, който вижда бял свят на 28.04.2002 (Цветница) – Албумът "Син си имам". Хитове стават заглавната песен, "Живей за двама" и "Не питай защо".

Шестият и самостоятелен албум " Любовта е като сянка " излиза на 28.01.2004 год. Цветелина отново продуцира и този албум сама. Пилотна песен е "Сърце от камък".
С песента " Мамо " Цветелина печели втора награданафестивала" Пирин Фолк България " в Банско. Песента отново е на тандема сътворил "Ранена душа" и "Син си имам" - Катя Кирянова и Светослав Лобошки.
Други хитове от албума са "Интернет любов" и "Обичана бях".

През лятото на 2005 г. Цветелина разтърсва България с два мега хита -"След дъжд -качулка" и "Чалга до дупка" сучастиетонаDJ Ники Генов.

Последва дуетната песен между двете "Недостъпен", а в края на годината певицата издава баладата "Тялом съм тук, духом съм там". 2006 е дуетната година на Цветелина и Сашо Роман. Двамата издават две парчета, които грабват слушателите от първо слушане -"Вече късно е" и "Спомени" имоменталносе превръщат в хитове

През 2007 година навръх Цветница Цвети издава седмия си самостоятелен албум озаглавен "Нищо нееслучайно". Пилотно парче от албума е "Рожден ден", което веднага се запява от хората исепревръщавхит. Втори сингъл от албума е авторското сръбско парче "Maska Tuge" ("Маска на тъгата"), което задминава успехите и на пилотната композиция от албума. Песента става хит и в съседна Сърбия. През септември същата година Цветелина спечели сърцата на публиката на фестивала "Пирин Фолк" вСанданскис песента "Писмо от чужбина". Песен посветена на всички хора, които работят и живеят извън родината си. Дориибезнаграда, "Писмо от чужбина" беше една от най-аплодираните песни и трогна всичко хора в препълнения летен театър в Сандански и пред малките екрани.

Най-голямата изненада за феновете на Цветелина обаче е издаването на първата й книга с позитивни стихове “Фабрика за мечтатели”. Цветелина разкрива скрития си талант и най-после признава пред публиката, че от малка пише поезия, с която както тя споделя се е лекувала. Тя е луксозно издание и съдържа цели 250 стихотворения, едно есе за Любовта и диск към книгата, вкойтоса включени 70 стихотворения, които лично изпълнителката рецитира, както и едноименната песен “Фабрика за мечтатели”.

Дискография: 

2007 - Нищо не е случайно
2004 - Любовта е като сянка
2002 - Син си имам
2000 - Няма да е все така
1999 - Здраве да е
1998 - Цвете да съм
1997 - Смених любовта за песента

Награди:

2004 - Втора награда на журито за песента "Мамо" / Пирин фолк
2001 - Награда за принос в развитието на фестивала / Пирин фолк
2000 - 1-во място за песен "Отиваш си" / Тракия фолк
2000 - Първанаграданапубликатазапесента"Ранена душа" / Пирин фолк
2000 - Трета награда на журито за песента "Ранена душа* / Пирин фолк
1999 - Награданажуритозаалбумнагодината"Здраве да е" / Нов фолк
1999 - Първа награда на журито за песента "Ето ме" / Тракия фолк      

       

 
 

    

В момента има 4  гости и няма потребители и в сайта