__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Капка Кумар и "Раджуника"

Капка Кумар е родена с във Велинград и още от малка е закърмена с българската народна музика и танци, въпреки това в нейна най-голяма страст се превръща индийската култура. От най-ранна възраст започва да изразява себе си в танца, а в неин най- добър учител се превръща огледалото. Осъзнава, че нося в себе си духа на танца „катхак” - един от осемте класически стила на индийския танц.
На 16 годишна възраст Капка се изявява за първи път на сцена. Това се случва на фестивала за Художествена самодейност, организиран от училището, в което тя учи. Там получава и първата си награда за индивидуална изява. От тогава Капка шие сама костюмите си, монтира музиката си, сама прави и хореографиите си.
Капка Кумар е участвала многократно във „Вечери на Индия”, събитие организирано от индийските студенти в България. Капка Кумар разказва: „Студентите ме зарадваха с прекрасен подарък - руски учебник по хинди. Така сама научих езика и почерпих много информация за културата на страната. През цялото време получавах и подкрепата на приятелите ми в посолството.“
Така през 1995 година, съдбата я свърза с нейния обичан съпруг, Ранджиндер Кумар.

КАПКА КУМАР ЗА ТАНЦА:

Не спирам да танцувам!


     

Професионалните ми танцови изяви, започнаха по българското Черноморие.
Десет години подред ( 1999- 2008 ), танцувах в курортите Златни пясъци, Бургас, Варна, Албена и Слънчев бряг. Заедно с голямата ми дъщеря Джуна, танцувахме като дуо „Раджуника”.
През 2005 ни поканиха да участваме с моя хореография за клипа на известните изпълнители Румънеца и Енчев - ”Giliai”. Тогава основах и балетна формация ''Раджуника''. Така те стигнаха до МТВ, а ние предизвикахме голям интерес сред хората в България, които много искаха да се научат да танцуват този стил танци. Открих школите си за индийски танци в стил ''катхак-боливуд'' в София и Варна. Последваха многобройни Тв гостувания и изяви, които ми дадоха голяма медийна популярност. Голямо предизвикателство за мен бе поканата да бъда хореограф на състезанията в предаването ''Шоуто на Слави'' - ''Танцувай с мен'' 1 и 2 (през 2006 и 2007г.). За много кратко време успях да направя хореографиите на участниците в тези конкурси.
Заедно с двете ми малки дъщерички Кавита и Ракеши, които също танцуват с мен, основахме формацията - ''Раджуника Джуниър''. Имахме многобройни участия за откривания, юбилеи, в благотворителни мероптиятия, танцови фестивали, както и в центрове за забавление като ''София ленд''.
През март 2009 успях да реализирам поредната си мечта - представих за първи път в България, Боливуд спектакъл ''Холи-Багрите на живота'' (Пролетен спектакъл), както и втория ни Коледен спектакъл ''Дивали'' (Празник на Светлината в Индия), през ноември.
Поредното предизвикателство пред мен, както и утвърждаването ми като хореограф бе поканата за големите Тв предавания ''Вип Данс'' и ''Дансиг старс'', през октомври и ноември на 2009г.
Така магията на индийския танц завладява не само децата ми, но и много хора, които идват във всичките ми школи в София. Те са: ''Денс академи'', ''Прити денс хол'', ''Денс клуб А-стил'', Фитнес център''R5'' и в Национален стадион ''Васил Левски'' в София.


НАМАСКАР!!!!

       

 

 

В момента има един гост и няма потребители и в сайта