_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Костадинка Михайлова е родена в гр.София 1975г.

Хората,които насочват талантливата изпълнителка към народната музика това родители й -Димитър Танчев с потекло от Егейска Македония и майка й - Регина от с.Бутан,Врачански окръг.
Костадинка Танчева-Михайлова е закърмена с народната песен от рода на баща й, където всички свирят и пеят.

На 6 годишна възраст след конкурс е приета в ДЮФА”Изворче”. От 1980 до 1987г е била солист на ДЮФА”Изворче” под ръководството на Михаил Букурещлиев, който каза -"Костадинка е народнячка".

През 1993г завършва СМУ-с.Широка лъка със специалност-народно пеене. Същата година е приета в ДАНПТ ”Филип Кутев”,където работи до 1998г като артист-солист.

От 2000г до момента е солист на Фолклорна Формация ”Сите Българи Заедно”. Костадинка участва и с изпълнения
в сборният диск на талантливи ученици от СМУ с.Широка лъка – „Фолк-Арт" и е издаден под ръководството на Стефка Кушлева.
Участвала е и в много проекти на различни български и чуждестранни артисти като:Г.Брегович,Ст.Джаджев,А.Павлов,Г.Андреев,Ст.Драгостинов. и др.

Костадинка Танчева-Михайлова е популяризирала българската народна песен в много страни по света като: Италия, Франция, Словакия, Чехия, Унгария,САЩ,Швейцария,Русия,Полша,Белгия,Холандия,Люксембург, и др.

Към настоящият момент Костадинка е студент в СУ”Климент Охридски” със специалност Музикална педагогика.

                     

В момента има един гост и няма потребители и в сайта