____________________________________________________________________________________________________________

Луна е родена в Шумен. Луна я нарекъл нейният баща Йордан, на когото тя се метнала изцяло.                         

Мнозина смятат, че Луна е псевдоним, но истината е, че това е истинското й име.

В най-ранна детска възраст Луна показвала завидни гласови възможности. Когато била в детската градина, разплаквала бабите по седенките с патетично изпълнение на стиховете на Ботев. Задължавали я всеки ден да научава по едно стихотворение наизуст и преди да излезе от вкъщи трябвало да го изрецитира. "Това ми беше като молитва", спомня си тя.                                                                                                                                   

Втора точка в артистичната й програма били народните песни, след което задължително получавала бурни аплодисменти. За участията си в тези концерти, дядо й правел специални обувки с високи токове, за да изглежда по-висока и да се вижда по-добре. Луна пък сама си измисляла различни комбинации от дрехи и аксесоари, за да изглежда оригинално и неповторимо всеки път щом се качи на сцената. При по-големи празници у дома със сестра й спретвали на живо известното в миналото музикално предаване "Мелодия на годината". Едната обявявала песента, другата пеела, после се сменяли.

Кариерата на певицата започва още като тийнейджърка. Криела си годините, за даполучи разрешително за работа в заведения по морето. "По това време бях запалена нудистка. Всяко лято се изсипвахме в някой от хипарските къмпинги на юг от Созопол, като се придържахме към принципа никой от нас да не ползва бански костюм на плажа. Всъщност с цялото си тогавашно екстравагантно поведение искахме да шашнем почтените лелички и чичковци, да скандализираме обществеността. Определено не се притеснявам от голатата", разказва гласовитата българка. Истинската й звездна кариера започва в една вестникарска обява. След като понатрупала стаж по морето Луна се преместила в центъра на родния шоубизнес - столицата. Започнала работа като секретарка в една фирма и едно от задълженията й било да купува вестници. В един от тях прочела обява: "Оркестър търси певица с готов репертоар". Тя веднага хукнала на посочения адрес: "Дори не се бях облекла подходящо. Бях с едни стари дънки и тениска. Всичко обаче мина чудесно и така започнах работа." Не след дълго заваляват като дъжд покани за концерти и участия в цялата страна. Идва и периодът, в който Луна пробива в Швейцария.

 "В Швейцария пеех в сръбското заведение "Гордония", където често гастролираха Лепа Брена, Цеца Величкович, Драгана Миркович. Там се събираха предимно гастербайтери от балканските страни. Пеех на сръбски, български, италиански, английски, немски... Касети с мои песни се продаваха в тамошните магазини за по 10 франка едната. А почитателите ми даваха по 50 франка на ръка, за да получат лично от мен с автограф новия ми за онова време албум "Чужденка". Бях много щастлива. Обикалях улиците и ми се искаше да подскачам от радост. В ръцете си държах българските вестници, в които пишеше за мен. Изгарях от желание да ги покажа някому, да изкрещя "Ей, хора, това съм аз, Луна!!!", разкрива Луна. От Швейцария певицата редовно пълни гардероба си с най-скъпите тоалети: "Нямам дрехи за ежедневна употреба. Иначе държа на марковите облекла. Те запазват качеството си дълго време, не се разтягат, не пускат боя. Какво по-хубаво за една жена, която държи на външния си вид? В гардероба си имам по нещичко от световно известните дизайнери: парфюми, бельо, официални дрехи. Но обувките са моята слабост. Имам различни по вид обувки във всички цветове на дъгата. Над 1000 чифта вече... "Без благословията на съдбата нищо не става - твърди Луна. Дразня се, когато някои "спецове" ме класифицират като фолк, естрадна или друга някаква певица. Аз съм просто певица. При това със самочувствие. Смятам, че имам атрактивно име и излъчване. Мога да изпея всяка песен, стига да ми харесва. В баладите си нямам елементи от фолка, макар че харесвам огнените ритми на кючека. Наситени са с чувство и жар. А такъв е и стилът на Луна - жизнен, динамичен, бързо сгряващ кръвта. В мен има много страст, но невинаги съдбата е била на моя страна в това отношение. Душата ми тъгува... Иначе характерът ми е малко твърд, рязка съм. Това, което съм постигнала е с цената на много труд, една голяма вяра, заложена в мен, и на много страдания. Никога не съм търсила лесните и бързи резултати.


               

Цялата си кариера тя гради сама, без да има някого зад гърба си: "Не създадох семейство досега в името на възвишената си цел - да успея на всяка цена. Почти нямам време за личен живот. Радва ме обичта на хората, писмата, които получавам. От друга страна обаче, медалът на славата включва завист и злоба. Постоянно някой говори нещо срещу теб. Друг почва да те мрази, трети има мерак да те изхвърли от играта... Но по-добре на хората в устата, отколкото в краката, нали? Всичко обаче има граници." От грижите и проблемите Луна се разтоварва като спортува. "Сексът също ме разтоварва, отпуска и прави щастлива. Шоудама номер едно може да бъде много влюбена. При това до полуда. "Вярвам, че истинската любов съществува някъде по света и човек трябва да я открие. Преживях не малко разочарования, но, както казват, времето лекува всичко. Дори хитовата си балада "Скитница" написах по такъв повод. Ако обичаш някого всеотдайно, ще му помниш целувките не 30 дена, а цели 30 години. Няма да забравя първите си любовни трепети. Обичам от ученическите си години едно момче. Той вече е женен и има детенце. Съдбата не ни събра, но аз винаги ще му помагам с каквото мога. Романтичка съм. Голяма съблазнителка съм. Обичам да угаждам на мъжете. Не си падам по класическите цветове бельо. Предпочитам огненочервено, бордо, наситено зелено. Намират ме за сексапилна, но аз не мога да кажа, че се харесвам. Чувала съм много определения за себе си. Радвам се, когато ми кажат, че съм умна, амбициозна, че съммного силна жена и не се спирам пред нищо. То си е точно така. Каквото си поставя за цел, за кратко време го постигам.

"След концерт искам веднага да се усамотя. Но дори и в съня си се връщам на сцената. Истинска почивка не мога да си позволя, докато не бъда удоволетворена от себе си", издава тя. Един хубав ден и Луна ще създаде семейство и смята, че ще бъде страхотна майка. Обича децата и винаги ще помни едно момиченце, което й подарило картичка с картонен прозорец. "Когато го отворя, се вижда небе, звездички и една огромна Луна. На картичката пише "На небето има много звезди и само една Луна. Това си ти, како Луна", издава шармантната звезда. Луна не обича много да яде. Казва, че живее от витамини и любовта на хората. "Обичам повече течности, пия много вода. Като ходя на цирк винаги си купувам захарен памук. Най-добре си почивам си сред природата. Обичам много морето, но не мога да плувам. Любимите ми курорти са Албена в България и Ибиса в Испания. Обичам и да се връщам в Шумен при родителите и приятелите си", казва певицата. "Радвам се на суматохата, която създавам, щом се появя някъде. Дори на моменти се чувствам като Евита Перон. И си казвам, че ако имах в багажника на колатга си пари, бих ги раздавала на хората. Когато се гледам на телевизора и не мога да се позная. Аз съм две различни жени, когато съм на сцената и когато съм в живота. Сцената е едно велико тайнство и моята цел е да се задържа дълго на нея. Мечтая за големите сцени, да изляза и да пея наравно с най големите, мечтая за хубави, силни песни, за смислени неща. Да покажа глас, темперамент, излъчване, сценично поведение. Аз живея за големите неща в живота, за голямото шоу. За моите фенове съм готова на всичко. Те трябва да получат това, което очакват от мен", откровеничи артистичната изпълнителка, която мечтае да се пробва и в киното.

    

Дискография:

  • 1996 - Плод от рая
  • 1997 - Чужденка
  • 1998 - Тук-там, тук-там
  • 1998 - Покля,къса,тясна
  • 1999 - Искам го - стискам го
  • 2001 - Плажно масло
  • 2002 - Чики - чики
  • 2006 - Завинаги до теб

 

Награди:

2000 - 2-ро място за песен "Бягайте крачета" / Златният Мустанг

В момента има 3  гости и няма потребители и в сайта