_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Нели Петкова е българска поп певица. Родена е на 5 декември 1983 година в сърцето на Балкана – град Карлово. От ранна детска възраст се посвещава на певческото си развитие и на мечтите си, свързани с музиката и голямата сцена.

Средното си образование завършва в престижното и първо по рода си в Европа Национално Училище за Фолклорни Изкуства "Филип Кутев" . Там изучава тънкостите в изпълнението на народни песни от всички фолклорни области на страната. Висшето си образование продължава в СУ „Св.Климент Охридски”, специалност „Музикална педагогика” с профил „Народно пеене”, където се дипломира през 2007г. Нели запазва обичта си към фолклорното творчество и го окачествява като „визитната ни картичка пред Европа”. Винаги пее с удоволствие някои от любимите си народни песни, станали особено популярни сред младото поколение именно в нейно изпълнение.
През 2004 г. дебютира в Българското национално радио и записва, съвместно с оркестъра за народна музика, четири свои песни. В края на същата 2004 г. взема участие в конкурса "Аз пея в Ку-Ку бенд" в "Шоуто на Слави" и го печели, в резултат на което става част от "Ку-Ку бенд” и екипа на шоуто.
Следват редица изяви, сред които над 1300 предавания на живо и повече от 100 концерта в страната и чужбина, 3 национални турнета, турне в САЩ и Канада.
С "Ку-Ку бенд” записва 3 студийни албума – „Ние продължаваме”(2007), „No mercy”(2009) и „Македония”(2010).

Характерният глас и специфика на Нели правят голямо впечатление на редица звезди от световния музикален и шоубизнес, гостували в шоуто. Майкъл Болтън определя гласа на Нели като „страхотен и изключителен” , а изпълнението й оценява като „феноменално”. Холивудкият актьор Кристоф Ламбер, режисьорът Майк Нюъл, Глен Хюз („Дийп пърпъл ”), виртуозът на цигулката Найджъл Кенеди също остават възхитени от представянето на талантливата българска певица. Нели е имала удоволствието да пее на една сцена с Ищар, “Молоко”, „Сайпръс хил”, „Арми ъф Лавърс”, „Скорпионс”, Бони М, Ник Мейсън , „Мецофорте”, „Рики е Повери”, “Ин екс ес”, Елена Папаризу, Ана Виси, Таркан и много други.
Извън музикалните проекти, Нели Петкова печели симпатиите на телевизионните зрители с непринуденост и чар в ролята си на водещ на „Шоуто на Слави” , „Денсинг старс” и музикален реалити формат по „bTV”. През 2010г. Нели става лице на кампанията против тютюнопушенето „Аз не искам да съм виновен”.
В края на юли 2011г., Нели Петкова обявява, че се отдава на развитието на соловата си кариера. Едновременно с това, тя представя първия си самостоятелен сингъл “Lucky One” feat Miro Gee и ефектния видео клип към него. Само за месец “Lucky One” се изкачва на първо място в класацията „THE VOICE TOP 10” по „THE VOICE TV” и започва излъчване в испанското музикално радио с национален ефир – „HIT FM”.

               

В момента има 2  гости и няма потребители и в сайта