___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Бойка Димитрова Дангова е родена на 2.09.1975г. в гр. Пазарджик.

Завършва музикалното си образование в Разград,специалност -гъдулка.

 В кариерата запазва името си вместо артистичен псевдоним.

     Първи музикални изяви......

Записва и издава три самостоятелни албума с „Меджик филм“- „С обич за теб“-97г. „Хей,не тъгувайте!“-98г.  и „Вярвам,има любов“-99г.

Същата година излиза и дуетния албум с Баровеца“Дуетът-песен с любов“,който е своебразен знак  за успешната им съвместна работа.

Наричат я момичето с най-слънчевата усмивка. Изключителен талант,неповторим чар, сърдечна,талантлива, отзивчива,професиналист  доказал се  във времето с богат репертоар от народни и авторски поп-фолк песни.

Взима множество участия в концерти и фестивали,заема челните места в радио и телевизионни класации.  Още с раждането на първия по рода си фестивал за по-фолк песен „Златният Мустанг“-99г. Бойка е отличена с 2 награди:   1-во място за песен „Първата любов“/Т.Русев,Ев.Евтимов/ и 2-ро  в категорията за изпълнение „Зайди,зайди ясно слънце“.Участва  неколкократно на фестивала”Пирин фолк”.през 2000г прави самостоятелен концерт в зала „Универсиада” и е рекламно лице на държавната лотария.През 2002г взима специалната награда на фестивала „Студентско лято „ в гр.Маглай-Босна и Херцеговина изнася концерти пред българската общност в Белгия и Канада.

                                  

 

В момента има 4  гости и няма потребители и в сайта