__________________________________________________________________________________________________

Сашка Васева е родена на 12 октомври 1966 г. в Дупница. Завършила е Музикална педагогика в Югозападния Университет в Благоевград. Не е потомствен музикант. Майка й работи като магазинер, а баща й е артелчик, а тя от малка мечтае да стане актриса. Идол й е Роми Шнайдер.

Сашка Васева е сред първите фолк звезди у нас. Бляскавата й кариера започва през 1994 г. и е свързана с фестивала  “Пирин фолк”. На тази сцена  години наред тя е сред най- желаните, аплодирани и награждавани певци. От този фестивал  през 1995 г.тръгва мега хита й  “Не мога да те забравя, Георги”.

                              

През пролетта на 1996 г. в зала 1 на НДК е организиран концерт-конкурс за изпълнител и хит на 1995 г. “Звездата на Фолк панаир” /ТВ предаване по Канал 1 /. Зрителите избират за звезда на годината Сашка Васева с хитът й  “Не мога да те забравя , Георги”.

През втората половина на 90-те Сашка Васева печели все повече почитатели. Заради откровеността  и отзивчивостта си става любимка  не само на народа, но и на журналистите в  медиите. Дупнишката Мадона с охота дава интервюта, за нея няма лично пространство, неудобни или деликатни теми. “Аз съм произлязла от този народ и народът има право да знае всичко за мен “- е една от култовите й фрази.

През лятото на 1999 г. Сашка Васева вече е срещнала голямата си любов и се омъжва за 37 годишния софиянец Христо Бакърджиев, представител на “Мишлен” за България. Сватбата им се превръща в основна светска новина и атракция. Музикалната кариера на Сашка е в апогея си , но след няколко месеца тя се разделя със сцената заради майчинството. Никой не се съмнява, че зведата на фолка ще се завърне отново.

    

 

Дискография:

  • 2009 - The Best
  • 2006 - Сашка Васева 2006
  • 2005 - Сашка 2005
  • 2001 - ЧРД
  • 1999 - Върхът на мечтите
  • 1998 - Спартакус момче
  • 1997 - Мейк лов - нот вар
  • 1996 - Инфлация и любов
  • 1995 - Не мога да те забравя, Георги
  • 1994 - Сашка

В момента има 3  гости и няма потребители и в сайта