______________________________________________________

       Професионална танцова формация "Ирис" , стартира на голямата сцена под името Балет „Energy” и е създадена само от жени в края на 2012г. Под това име са имали множество участия в България по повод различни празници /посрещане на Н.Г., част от програмата на организирани мероприятия/ и в чужбина за представяне на българския туризъм. Поради много запитвания и интереса от различни програми към формацията се присъединяват и мъже. За по адекватно възприятие името се променя на Професионална танцова формация „Ирис”.

            Името „Ирис” е взето от гръцки: ipis небесна дъга. Така както дъгата се простира  от небето до земята, така и танцьорите са посредници между изкуството и публиката. Танцът, заедно с ритъма на музиката служи като мощен инструмент за създаване на транс, промяна на съзнанието на човека и придобиване на колективна идентичност. Чрез него могат да се изразят различни нрави, страсти и емоции.

            Сегашният състав се формира в началото на 2014г. от професионални танцьори, завършили Национално училище за танцово изкуство. Обединява ги любовта към танца и фолклорното богатство на всички народи. Всеки един от тях допринася за цялостният облик на формацията със своята индивидуалност и професионални умения. Артистите заемат място и в най-добрите професионални ансамбли в България – Представителен ансамбъл на въоръжените сили и Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”. Имат изяви както на българската така и на световната сцена.

  

    Танцовата програма на формация „Ирис“ включва както фолклорни така и танци на народите:

-          Български народни танци,

-          стилизиран фолклор,

-          танци на други народи /гръцки, турски, руско-цигански и други/,

-          пресъздаване на народни обичаи, шеги и закачки,

-          към програмата могат да бъдат включени и други изпълнители – певци и музиканти.

  Времетраенето е с продължителност от 15 минути до 1 час, а може и повече. Това зависи от включените изпълнения и броя на изпълнителите. Условията се договарят допълнително, защото желанието на клиента е важно. Формацията винаги е отворена към нещо ново и различно.

Формация „Ирис” участва в много събития:

-          честване на юбилей и сватби;

-          празнуване на Коледа, Нова година и други празници;

-          част от програмата на заведения;

-          фирмени мероприятия.

 

            Разнообразието в програмата я прави привлекателна за всеки един повод. Изпълненията ще обострят сетивата и ще докоснат сърцето на зрителя. Танцьорите ще го накарат да стане част от танцовата забава като се отпусне в ритъма на танцовата магия.

            Доверете се на Професионална танцова формация „Ирис”, за да бъде изпълнен вашият празник с повече приятни емоции и добро настроение.

 

 

 

embed video plugin powered by Union Development

В момента има 4  гости и няма потребители и в сайта